Zakelijke administratie

Geef je zakelijke administratie uit handen

Het is belangrijk om vanaf de start van je zelfstandige activiteiten je administratie goed bij te houden. Anders kom je later in de problemen. Merk je van jezelf dat je het bijhouden van je administratie steeds opschuift of er te weinig tijd voor hebt? Besteed je zakelijke administratie dan uit aan een administratiekantoor.

Hierdoor geef je jezelf minder kopzorgen. Daarbovenop heb je meer tijd om jezelf te focussen op het uitvoeren van je kerntaken.

Zakelijke-administratie

Wat is een zakelijke administratie?

Simpel gezegd omvat je zakelijke administratie al hetgeen dat betrekking heeft tot je zakelijke activiteiten.

  • Grootboek
  • Aankooplogboek
  • Verkooplogboek
  • Voorraadadministratie indien van toepassing
  • Loonadministratie indien van toepassing

Als je geen ervaring hebt met het opzetten van een goede zakelijke administratie blijf je vaak achter de feiten aanlopen. Vandaar dat we aanraden om samen te werken met een externe administratieve partij. Op lange termijn bespaar je hier meestal fors mee.

Welke administratieve taken besteed je uit?

Al je administratie kan je uitbesteden. We belichten dan ook graag even je facturatie en je loonadministratie. Dit zijn de meest complexe vormen van zakelijke administratie. Logischerwijze worden die het vaakst uitbesteed.

Facturatie

Als je zelfstandige activiteiten uitoefent mag je facturen uitsturen. Hierbij is het belangrijk om te zorgen voor een goede cashflow in je onderneming. Een administratief medewerker zorgt ervoor dat je facturen tijdig worden uitgestuurd. Op die manier hoef jij niet teveel tijd te overbruggen zonder inkomsten.

Daarnaast ontvang je als zelfstandige ook facturen van leveranciers. Die dienen tijdig betaald te worden. Iets wat bij veel zelfstandige regelmatig (ongewild) uit het oog verloren wordt.

Alle facturen die je ontvangt en uitstuurt moet je correct bijhouden. Op die manier kan je boekhouder zijn / haar werk efficiënter uitvoeren. Ook dit bespaart jezelf geld uit op lange termijn.

Loonadministratie

Het in dienst hebben van werknemers staat synoniem voor een berg aan administratie. Dit is voor veel zelfstandige de nagel aan de doodskist.

Loonadministratie is erg complex en moet tot in het kleinste puntje kloppen. Het gaat tot slot over je werknemers. Het zijn de mensen die dag in dag uit het beste geven voor jou en je onderneming.

Waarom je zakelijke administratie uitbesteden?

Als ondernemer ben je verplicht voor het bijhouden en bewaren van je administratie. Het is niet iets waar je energie uithaalt, maar het is nu eenmaal verplicht. Vandaar dat heel wat zelfstandigen hun administratie toevertrouwen aan een administratief medewerker.

Hij / zij weet een structuur aan te brengen in je administratie en op consistente wijze al je aankoop- en verkoopfacturen te classificeren. Iets wat je als zaakvoerder al wel eens durft te vergeten.

Voordelen van het uitbesteden van je zakelijke administratie

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het uitbesteden van je zakelijke administratie. Die voordelen zetten we graag even op een rijtje voor jou:

  • Een efficiënte verwerking van je administratie levert je meer geld op.
  • Je creëert meer tijd voor jezelf om je te focussen op je kerntaken.
  • Verminderd risico op boetes en problemen.
  • Je beschikt over een partner waar je altijd bij terechtkan voor advies.
  • Meer tijd om te genieten van je vrije zondag.

Hoe lang moet je je zakelijke administratie bewaren?

Het is bij wet verplicht om je zakelijke administratie minstens 7 jaar te bewaren. Andere gegevens met betrekking tot onroerende zaken zoals je bedrijfspand(en) dien je 10 jaar te bewaren.

Dat is één van de reden waarom een gestructureerde administratie noodzakelijk is. Op die manier is het bewaren van je administratie geen opgave.

Wat doet een administratief medewerker van Addmodum?

Onze administratieve medewerkers brengen je zakelijke administratie op orde. Hierbij starten ze met het uittekenen van een logische structuur. Het aanbrengen van een structuur in je administratie dient als fundering voor je bedrijf op lange termijn.

Nadat de structuur is gelegd, zorgen onze administratieve medewerkers ervoor dat je administratie wekelijks bijgewerkt wordt. Op die manier heb jij te allen tijde een duidelijk beeld van de financiële staat van je onderneming.

Daarnaast zorgen we ook voor uniformiteit wat betreft de arbeidsovereenkomsten binnenin je organisatie. Op die manier bestaat er geen onenigheid en verloopt de aanwervingsprocedure van nieuwe talenten op rolletjes.

Logischerwijze zorgen we er dan ook voor dat je werknemers tijdig uitbetaald worden voor hun bewezen diensten.

Je zakelijke administratie uitbesteden? Contacteer ons

Zakelijke-administratiemedewerker
×

Hoe kunnen we jou ontzorgen?

× Hoe kunnen we jou ontzorgen?