Sociaal bureau op maat

Addmodum, meer dan alleen administratie

Addmodum neemt de administratie van ondernemers over, zodat jij weer focust op de groei van je business. Van het opvolgen van je mailbox tot het uitbetalen van de lonen, van rappelbeheer tot de menselijke kant van je personeelsbeleid. Zo vergeet je nooit meer een factuur te betalen én nooit meer een verjaardag van een medewerker te vieren.

Maar Addmodum is meer dan alleen een administratief kantoor. Beschouw ons gerust als een sociaal bureau. We bieden namelijk ook alle diensten aan waarvoor je bij een sociaal secretariaat aanklopt. Wat dat inhoudt? Lees verder om het te ontdekken. Is je nood urgenter? Contacteer ons onmiddellijk met jouw administratieve vraag.

 

sociaal secretariaat

Wat is een sociaal secretariaat?

Een sociaal secretariaat is een door de overheid erkende en gecontroleerde organisatie waarop werkgevers verplicht beroep doen voor een aantal administratieve en juridische taken. Denk bijvoorbeeld aan de aangifte en het doorstorten van de bedrijfsvoorheffing en de sociale bijdragen aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Ongeveer 90% van de Belgische werkgevers maakt gebruik van de diensten van een sociaal secretariaat. Bekende voorbeelden van sociale secretariaten zijn onder meer Acerta, Group S, Liantis, Partena, SD Worx, Securex en Xerius.

De voordelen van Addmodum als sociaal bureau

Waarom Addmodum inschakelen als sociaal bureau? Omdat je dat, naast de hernieuwde focus op je eigen zaak, nog heel wat voordelen oplevert.

 • 1 aanspreekpunt: een conflict op de werkvloer, het aantal verlofdagen van een medewerker, een juridische vraag over je veiligheidsbeleid… Voor alle administratieve taken kan je bij ons terecht.
 • Op de online snelweg: je documenten zijn steeds digitaal bereikbaar. Dankzij onze app dienen ook je medewerkers hun aanvragen voor afwezigheden, onkosten en kilometers digitaal in.
 • Zo flexibel als jij wilt: administratieve ondersteuning online of op de werkvloer? Wekelijks of maandelijks? Enkele uren of enkele dagen? Je kiest zelf wanneer en hoe vaak je beroep doet op ons.
 • Alle kennis in huis: dankzij ons uitgebreid team beschikken we over meer dan 100 jaar ervaring als sociaal bureau. Van payroll tot personeelsbeleid.
 • Payroll op maat: belast je team niet met payrolltaken, maar besteed ze in regie of met een abonnement vanaf 2 uur per week uit aan Addmodum. Voor een kleine kost haal je alle ervaring en kennis binnen om deze opdracht perfect in te vullen.
 • Buffer: administratieve vragen zijn niet altijd even leuk. Een heikel onderwerp of een lastige discussie? Addmodum behartigt jouw belangen en fungeert als buffer, zodat jij buiten schot blijft.
 • Extra diensten: een sociaal secretariaat dat jouw administratie persoonlijk ophaalt? Bestaat niet. Werk daarom samen met Addmodum. Als sociaal bureau helpen we je met je administratie, zijn we de tussenpersoon voor jouw sociaal secretariaat en verzorgen we de Addmodum Taxidienst.

Contacteer ons. We bekijken samen hoe we jou ontzorgen

03 375 60 30


Betrouwbare partner voor al ons administratief werk! Zeer goede ontzorging tot in de kleinste details.

Ik zou Addmodum warm aanbevelen aan elk bedrijf dat het administratieve werk ziet opstapelen zonder ze een administratieve kracht intern wensen aan te werven.

Maxime

2grow

Onze diensten als sociaal bureau

Een aanspreekpunt bij je HR-partner, een ander voor je administratie en nog een derde bij je sociaal secretariaat? Niet wanneer je samenwerkt met Addmodum. We ondersteunen je ten volle, zodat jij terug kunt focussen op je core business. Een kleine greep uit onze diensten:

 • Algemene administratie voor zelfstandigen en kmo’s: efficiënte tools en workflows opzetten, aankopen beheren, facturen opmaken… Gedaan met met je hoofd tussen de paperassen te zitten, voortaan focus jij dankzij Addmodum op je core business.
 • Boekhoudkundige administratie: reken op ons voor efficiënt rappelbeheer, voor het geordend houden van je boekhouding en voor de opvolging van de documentenstroom, want je boekhouding en administratie stem je best perfect op elkaar af.
 • HR: we zorgen voor de administratieve en menselijke kant van je personeelsbeleid, van selecties en wervingen over verjaardagen en feestelijkheden tot conflictbeheersing en pensioensparen.
 • Personeelsadministratie: voor alles wat jouw werknemer gelukkig maakt, kan je bij Addmodum terecht. Verzekeringen, vakantieaanvragen, afwezigheden, thuiswerkvergoedingen, tijdskredieten? Stuur de vragen gerust aan ons door.
 • Sociaal bureau: bedrijfsvoorheffing en sociale bijdragen berekenen en doorstorten of juridisch advies inwinnen – wij zijn de verbindingspersoon tussen jou en je sociaal secretariaat. Opnieuw een administratieve zorg minder.

Benieuwd naar ons volledig aanbod of vraag je je af hoe we jou verder helpen?

diensten sociaal bureau
Sociaal bureau

Een sociaal bureau helpt je met overstappen

Ben je niet tevreden over de dienstverlening of de kostprijs van je sociaal secretariaat? Dan loont het wellicht de moeite om over te stappen. De meeste sociale secretariaten hebben een minimum contractduur van 3 of zelfs 4 jaar. Je bent wettelijk verplicht die termijn te respecteren.

Ben je al langer aangesloten, dan is het zaak om voor 30 juni een aangetekende brief te bezorgen aan je sociaal secretariaat. Alleen dan kan je het daaropvolgende jaar veranderen. Addmodum helpt je graag met de overstap naar ons eigen sociaal bureau. Bovendien geven we je deskundig advies bij het kiezen van het sociaal secretariaat dat perfect bij jou past.

Addmodum, jouw sociaal bureau

Als sociaal bureau bieden we heel wat diensten aan, van de overname van je administratie over HR-ondersteuning tot wettelijke en juridische verplichtingen. Daarbij kies je zelf hoe we je helpen en reken je tegelijk op onze jarenlange ervaring. Wil je weten wat we voor jou en jouw onderneming kunnen betekenen? Contacteer ons om kennis te maken en Addmodum in te schakelen als jouw sociaal bureau.

Addmodum sociaal bureau
×

Hoe kunnen we jou ontzorgen?

× Hoe kunnen we jou ontzorgen?